Nyheder

Møde i Grønt Naboskab maj 2022
Flot fremmøde til Grønt Naboskabs borgermøde i Guldborgsund Kommune.

04-05-2022: Grønt naboskab bliver politisk aktiv

Ved et nabomøde den 3. maj meldte interessegruppen Grønt Naboskab ud, at man nu vil arbejde aktivt for at energiprojektet omkring Skjørringe Gods bliver realiseret. Årsagen er både det stigende pres på vores klima, som man kan læse om i IPCC’s seneste rapport, men også de stigende energipriser og ikke mindst truslen mod vores forsyningssikkerhed, der er blevet højaktuel i forbindelse med krigen i Ukraine.

Nabomødet indeholdt også en statusopdatering på energiprojektet fra lodsejer, og den kan opsummeres meget kort: -Der er ikke sket noget de sidste to år!

Endelig var en projektleder fra Guldborgsund Kommune mødt op til nabomødet og gav en kort indføring i kommunens klimaplan og fortalte at man snart vil lancere en online-platform ved navn CitizenLab, hvor kommunens borgere kan give sin mening til kende direkte over for beslutningstagerne.

De fremmødte repræsenterede en stor del af de aller nærmeste naboer til energiprojektet, og langt størstedelen støtter projektet, og har meldt sig ind i Grønt Naboskab. 

Ved siden af står interessegruppens opfordring til at melde sig ind. Hent præsentationen fra nabomødet ved at trykke her: Præsentation 4. maj 2022

Det er på høje tid